Paraula que em trasllada a la infantesa, a la trapelleria de mirar sense ser vist. També a qui topa amb quelcom: “Que no t’hi guipes?”
Fotesa
Potser aquest missatge és una fotesa.
Però poca importància no és nul·la i, per tant, tinc l’esperança que de poca en poca anem augmentant el nostre lèxic.
I la forma de fer-ho és usar les paraules.
Faràs servir aquesta paraula com a mínim 3 cops avui abans d’anar a dormir?
Creu-me, fer-ho no és pas una fotesa. És incardinar-la al teu cervell.
A mi ja només em falta fer-la servir 1 cop més i hauré complert! 😀
Emprenent el viatge a Ítaca: aprenent a emprendre
Emprenent el viatge a Ítaca: aprenent a emprendre. El que vius amb emoció, queda gravat en la memòria. Per això els participants han de posar en joc el que aprenen i tenen el repte d’aplicar-ho.
Segon grup del Campus Ítaca de la Universitat Autònoma de Barcelona. Del 12 al 16 de juliol, amb 11 noies i nois de 15 anys, escollits pel seu excel·lent expedient acadèmic. Tres dies per viure l’experiència de ser emprenedor.
Aprendre a emprendre al Campus Ítaca de la UAB
Tres dies per aprendre a emprendre: viure l’experiència de ser emprenedor al Campus Ítaca de la UAB – Universitat Autònoma de Barcelona. Del 2 al 4 de juliol, amb 11 noies i nois de 15 anys, seleccionats pel seu excel·lent expedient acadèmic, entre altres criteris.
Per on comencem? Pels objectius 🎯. Clars i ben entesos per tots. I a partir d’aquí, conceptes econòmics i com s’interrelacionen, la importància del client i la necessitat de dissenyar una estratègia per satisfer els seus desigs i necessitats com a clau de l’èxit de la nostra empresa.
I a continuació? A jugar! El gamificació ens permet fer viure l’experiència de tirar endavant una empresa i ens genera sentir una sèrie d’emocions que d’altra manera mai imaginaríem. Fer-ho en equip ens fa posar en joc una sèrie de competències necessàries per emprendre: escolta, comprensió, argumentació, negociació, acord,… La tensió de la presa de decisions, la incertesa, precedeixen a la satisfacció d’assolir els objectius, en competició amb els demés.
El comerç del Delta del Llobregat bull de vida!
Delta del Llobregat: comerç en ebullició!
L’edifici de Coboi lab de Ajuntament de Sant Boi de Llobregat avui ha vibrat amb la força de les idees!
Més de 60 persones, entre comerciants, polítics i experts, procedents de l’Ajuntament de Gavà, Ajuntament del Prat de Llobregat, Ajuntament de Castelldefels, Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i Ajuntament de Viladecans, reunits per a un taller d’ideació amb un objectiu clar: dinamitzar el comerç del Delta del Llobregat.
Cocreant el futur del comerç
La jornada ha estat un exemple clar del poder de la cocreació. Junts, hem posat sobre la taula els nostres coneixements, experiències i visions per a generar propostes concretes per impulsar el comerç del territori.
Reptes específics amb una Visió global
El taller l’hem dissenyat per estar perfectament alineat amb la feina que de fa temps desenvolupen els ajuntaments i la secretaria tècnica de J3B3 Consulting. Hem treballat sobre reptes específics del territori, posant un èmfasi especial en mantenir un focus global i alhora atendre les particularitats locals. Aquesta combinació ha permès generar idees innovadores i realistes, amb solucions que poden ser implementades de manera efectiva.
Networking i engeguem!
El networking durant el pica-pica, dinamitzat, ha sigut ja una oportunitat fantàstica per fer noves coneixences i establir connexions valuoses.
Tècniques de provocació i Dinamització creativa
La sessió ha començar amb una dinamització vigorosa que ha ajudar a als participant a assolir des del principi el mindset creatiu imprescindible per a la tasca que ens esperava.
Per estimular la creativitat, hem utilitzat diverses tècniques de provocació, que han ajudat els participants a sortir de la seva zona de confort per generar idees fresques i innovadores.
Propostes rellevants i participació activa
La sessió ha conclòs amb la presentació de les propostes més rellevants, posant de manifest la riquesa del treball en col·laboració.
És important destacar i agrair la implicació dels càrrecs dels ajuntaments, tant amb els parlaments inicials enfocant la jornada com amb la participació activa durant tota la sessió de treball. Això és clau per assegurar que les idees generades tinguin un impacte real i tangible en el futur del comerç del Delta del Llobregat.
El Delta del Llobregat està en marxa!
Aquest taller d’ideació ha estat un pas important en el full de ruta per dinamitzar el comerç del Delta del Llobregat.
Moltíssimes gràcies a Teia Guix de Co-emprèn per anar sumant reptes i aventures i a totes les persones, tant organitzadores com participants, per la vostra energia i compromís en fer-ho possible.
Design Thinking a l’estil Stanford d.school
Design Thinking a l’estil Stanford d.school!
Estem contents d’anunciar la publicació de la traducció al català i al castellà de l’exercici de Design Thinking Wallet de la Hasso Plattner Institute of Design at Stanford (d.school) de la Stanford University, per contribuir a la difusió d’aquest interessant exercici.
L’exercici Wallet
Des d’Innovaforum, conjuntament amb la Teia Guix Boqué de Co-Emprèn, l’hem utilitzat diverses vegades al llarg del temps, en tallers on aquesta dinàmica ens encaixava per tal d’aconseguir els resultats desitjats.
Ens agrada molt aquest exercici de Design Thinking a l’estil Stanford d.school perquè permet als assistents experimentar un procés de Design Thinking força complet, amb resultats tangibles, en un lapse molt curt de temps.
Tot i que els fem treballar a un ritme trepidant, veiem que s’ho passen bé i que els brillen els ulls!
Agraïm la col·laboració de Shree Vijayaraj, Community Coordinator de la Hasso Plattner Institute of Design at Stanford (d.school) la seva col·laboració en la publicar-ho.
Podeu accedir a les publicacions a través dels enllaços:
També el podeu trobar traduït a altres idiomes a pàgina Translated resources de la Stanford d.school.
Coneixença i Creativitat a El Prat
Coneixença i Creativitat a El Prat!
El Prat de Llobregat té moltes coses que el fan especial; no les enumeraré aquí: us deixo el plaer de descobrir-les 😉.
Una d’elles és “El Prat comerç de qualitat” un programa de l’Ajuntament del Prat de Llobregat d’assessorament i acreditació de la qualitat dels establiments comercials d’El Prat que té per objectiu millorar la gestió i la competitivitat del comerç local.
Seminari 2023
Fa uns dies es va celebrar al Centre Cívic Palmira Domènech el Seminari 2023, en que les i els comerciants adherits a aquest segell van gaudir d’una jornada dinàmica.
Cooperant amb Teia Guix Boqué de Co-Emprèn en facilitar una dinàmica de Coneixença – let’s say “networking” – per establir vincles entre els comerços acreditats i de Creativitat, per aprofitar la intel·ligència col·lectiva de totes i tots i projectar el segell “El Prat comerç de qualitat” cap al futur.
Per mantenir aquesta acreditació, els 63 comerços ja adherits fins ara han de superar periòdicament auditories que avaluen diferents àmbits de l’activitat comercial i que suggereixen aspectes de millora per assolir l’estàndard de qualitat desitjat.
Tant de bo que programes com aquest s’estenguin com taca d’oli per tot el país!
Investiguem! Puc ser emprenedor?
Puc ser emprenedor? Aquest és el repte que hem treballat durant tres dies en sengles tallers interactius i gamificats al Campus Ítaca de la UAB – Universitat Autònoma de Barcelona amb dos grups, cada un de deu noies i nois de 15 anys, seleccionats pel seu excel·lent expedient acadèmic, entre altres criteris.
Des d’Innovaforum hem compartit el plaer d’impartir-lo amb la professora Carme Casablancas, co-autora del joc #Biznelis. L’hem usat com a base per dinamitzar les diferents activitats a l’entorn de l’emprenedoria.
Curiós comprovar com cada grup té la seva personalitat: un ha estat una muntanya russa d’emocions, l’altre un crescendo des de la quasi-passivitat fins a l’emoció del clímax de la partida final i de l’exposició de conclusions i aprenentatges. Dues dinàmiques radicalment diferents!