Clau

Tècniques de creativitat

Storyboarding

 

El Storyboarding va ser una tècnica utilitzada originalment per Disney per ajudar a gestionar la producció dels seus dibuixos animats. Walt Disney va crear el Storyboarding per ajudar els animadors i a la gent de producció a treballar en el desenvolupament d'un concepte. Unes il.lustracions fetes ràpidament mostraven el tema principal de la historia i per tant cadascú podia tenir una sensació de la direcció i les necessitats de les pel.lícules que anaven a produir. L'objectiu de la tècnica és ser capaç de donar un cop d'ull a la pissarra i veure ràpidament què passa i com t'hi pots afegir.

Pots utilitzar-la per immergir-te a tu mateix i al teu grup en el problema, en un pla, fer un brainstorming d'idees, crear comunicacions i organitzar.

Aconsegueix uns quants paquets de targetes de 3 x 5 cm. i retoladors brillants. Ajunta la gent en una sala amb una cartellera de suro o altre tipus de mural on puguis enganxar coses i escull el tema. Escriu el tema en una targeta i penja-la a la cartellera.

En la cartellera, ordena les targetes en tres categories:

 • Targeta de tema (estàs fent un Storyboarding pel tema principal).
 • Targeta de capçalera (per aspectes generals, categories).
 • Sub-targetes (per idees que cauen en l'àmbit d'una capçalera: detalls, idees a desenvolupar).
 • Les targetes enganxades a la cartellera haurien de tenir un aspecte així:


  TARGETA DE TEMA


  TARGETA DE CAPÇALERA


  - Sub-targeta -


  - Sub-targeta -


  - Sub-targeta -

  Cavalca damunt les idees dels altres per buscar interconnexions entre elles i trobar noves idees. Considera cada idea com a rellevant.

  Estructura el Storyboarding en dues sessions:

  Tornar a Clau Tècniques de creativitat

  © Jerry Martin, On creativity - Fifteen Ways to Leave Your... Un-creativity
  Traducció i adaptació: innovaforum.com