difus

Percepció

 
La percepció és real,
fins i tot quan no és realitat.
(Edward de Bono)
La percepció és clau en la creativitat. Molts invents s'ha produït quan algú ha estat capaç de percebre el que altres no veien. Podem tenir una novetat davant dels ulls i no ésser capaços de percebre-la perquè els nostres mecanismes mentals estan acostumats a interpretar (percebre) el que veiem d'una determinada manera, seguint uns determinats patrons.

Heus ací uns quants exercicis/entreteniments que tenen a veure amb la percepció. Imatges que mostren com la vista ens enganya, il.lustracions on es poden trobar més coses de les que veiem a primer cop d'ull, dualitats davant les quals anem canviant d'una visió a una altra, figures impossibles, imatges que es poden interpretar com una, dues o més realitats, ...

La lliçó de fons, però, és sempre la mateixa: la realitat es pot percebre de moltes maneres i qui vulgui ser creatiu ha d'ampliar la seva percepció, no conformar-se amb una única explicació, qüestionar el que sembla obvi i evident, veure les coses de maneres diferents de les que ens són habituals, saber copsar allò que altres no han vist i, sobretot ... divertir-se!

Que passeu una bona estona!

© innovaforum.com